NYHED: VI har fået Mitsubishi forhandlingen i vores afdeling i næstved fra d. 01.03

Skift af tandrem hos Frimann Hansen Automobiler A/S

En tandrem er ikke bare en gummirem, men derimod en helt afgørende komponent i din bils motor. Den er med til at sikre, at både top- og bund-akslen i motoren kører i takt, at din kørsel kan forblive jævn og din brændstoføkonomi forblive god. 

Jævnlige tjek og skift af tandremmen er derfor nødvendige, da den kan være skyld i store og dyre skader, hvis den ender med at springe.

Hos Frimann Hansen Automobiler i Vordingborg står vi både klar til at tjekke og skifte tandremmen i din bil.

Book tid til tandremsskift allerede i dag

....

Tre gode grunde til tandremsskift hos Frimann Hansen Automobiler A/S

Pas på din bils motor

Når du jævnligt får tjekket og skiftet tandrem, passer du samtidig på din bils motor. Da tandremmen er med til at holde motorens ventiler og stempler i takt, kan en ødelagt tandrem være meget skadelig for motoren, da delene ellers vil støde forkert sammen.

Nemt og effektivt

Hos Frimann Hansen Automobiler i Vordingborg er vores medarbejdere dygtige og kvalificerede, så de uden problemer kan skifte tandrem. Du er dermed sikret, at det gøres korrekt i første omgang, så din bils motor forbliver skadesfri.

Undgå dyre og unødvendige regninger

Hvis du får skiftet din tandrem i tide, sørger du for, at den ikke når at springe og dermed skade din motor. En sprunget tandrem kan i værste tilfælde koste dig en helt ny motor.

Hvad er en tandrem?

En tandrem er en gummirem, der er en afgørende del i din bils motor. Forestil dig en stor elastik, der har “tænder” på indersiden, som er lavet til at få akslerne (krumtapaksel og knastaksel) i motoren til at arbejde i korrekt takt, så de ikke skader hinanden.

Hvad siger vores kunder?

Hvad koster et tandremskift hos Frimann Hansen Automobiler?

Skift af tandrem på benzinbil

Fra 5995,-

Skift af tandrem på dieselbil

Fra 5495,-

Hvornår er det tid til skift af en tandrem?

Da en tandrem er lavet af gummi, vil den med tiden blive slidt ligesom en elastik og dermed springe. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at få kontrolleret dens tilstand jævnligt, så du ikke først opdager dens dårlige tilstand, når den er sprunget. En sprunget tandrem kan nemlig blive en dyr omgang.

På de fleste bilmærker- og modeller er der lavet et estimat for, hvor tit den skal skiftes. De fleste biler kan køre mellem 60.000 og 120.000 kilometer, inden tandremmen skal skiftes. Dog skal man også være opmærksom på alderen på tandremmen, hvis man har en bil, der holder meget stille. For ligesom en elastik kan blive mør med tiden, så kan en tandrem også. Du kan se din bilproducents anbefalinger i din servicebog. Vær dog opmærksom på ikke at vente til sidste øjeblik, så risikoen for, at den springer, er mindst mulig.

Hvis du er i tvivl, så er du altid velkommen til at kontakte os hos Frimann Hansen Automobiler i Vordingborg – så tager vi gerne et kig.

Pas på din tandrem

Uanset hvor meget du bruger din bil, vil tandremmen altid blive slidt med tiden. Der er dog et par ting, du kan gøre for at passe bedst muligt på den:

Book tid til tandremsskift allerede i dag

Obs. i samme omgang giver det ofte mening at skifte vandpumpen – og hvis det er tilfældet, skal du være opmærksom på, at prisen stiger.

Videotjek hos Frimann Hansen Automobiler

Når du har din bil på værksted hos Frimann Hansen Automobiler, modtager du en video, der forklarer den behandling, som vi mener, er den korrekte at udføre på din bil.  Sammen med videoen vil du få oplyst den samlede pris. Du får dermed en kvalificeret mulighed for at vurdere, om du ønsker, vi skal udføre den pågældende reparation eller ej.  Vi går ikke igang inden, at du har genkendt reparationen. Et videotjek er en måde hvorpå, vi kan sikre fuld gennemsigtighed og sørge for, at vi er enige i hele arbejdsprocessen. Hos Frimann Hansen i Næstved ønsker vi nemlig, at du kan føle dig tryg og ikke frygte overraskelser, når afregningen finder sted.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Da tandremmen er med til at holde motorens ventiler og stempler i takt, vil de støde sammen, hvis tandremmen springer. De vil dermed blive skadet, når den springer. Omfanget kan variere, men i værste fald kan det ikke betale sig at reparere dem, og det vil være nødvendigt med en ny motor.

Nej – mange biler har en tandrem, men i nogle sidder der en såkaldt “taktkæde” i stedet. En taktkæde er lavet til at kunne holde i hele bilens levetid, og derfor skal den normalt ikke skiftes. Hvis du er i tvivl om, om din bil har en tandrem eller en taktkæde, så er du velkommen til at kontakte os.

Det er både lovligt og muligt at skifte din tandrem selv, men hos Frimann Hansen anbefaler vi det kun, hvis du har gode færdigheder inden for arbejde med biler. Det er nemlig ekstremt vigtigt, at den bliver monteret korrekt, hvis motoren efterfølgende skal fungere optimalt og ikke blive skadet.

På mange biler er tandremmen med til at drive vandpumpen, og man vil derfor også være nødt til at afmontere den i samme forbindelse. Derfor vil det oplagte også være at skifte den i samme omgang.

Rasmus F. Sørensen
Værkfører
+45 41 30 19 24

Har du flere spørgsmål?

Brænder du inde med et spørgsmål, så er vi hos Frimann Hansen Automobiler i Vordingborg altid klar til at hjælpe. Du er også altid velkommen til at kontakte vores værkfører direkte.

Hvem er vi?

Frimann Hansen Automobiler A/S i Vordingborg har et autoriseret værksted af bilmærkerne Citröen, Peugeot og Opel og forhandler også Peugeot og Opel samt Fiat og Fiat Professional. Vores erfarne og veluddannede mekanikere servicerer og reparerer dog gerne alle bilmærker. 

Vi har også afdelinger i Nykøbing Falster, Slagelse og Næstved, hvor vi også er autoriseret i mærkerne Hyundai, Mitsubishi, Voyah og Hongqi.

Book værksted i Nykøbing Falster

På vores værksted i Nykøbing Falster er vi autoriseret Hyundai, Citroën, Opel, Fiat og Fiat Professional værksted, men vi servicerer og reparerer alle biler.

Mitsubishi ASX

Book en prøvetur

Mitsubishi Cross PHEV

Book en prøvetur

Mitsubishi Space Star

Book en prøvetur

Hyundai Tucson

Plug-in Hybrid

Book en prøvetur

Hyundai Tucson

Book en prøvetur

Hyundai Santa Fe

Plug-in Hybrid

Book en prøvetur

Hyundai Kona N

Book en prøvetur

Hyundai Kona

Elektrisk

Book en prøvetur

Hyundai Kona

Book en prøvetur

Hyundai Ioniq 6

Elektrisk

Book en prøvetur

Hyundai Ioniq 5

Elektrisk

Book en prøvetur

Hyundai BAYON​

Book en prøvetur

Hyundai i30 stationcar

Book en prøvetur

Hyundai i30 N

Book en prøvetur

Hyundai i30

Book en prøvetur

Hyundai i20 N

Book en prøvetur

Hyundai i20

Book en prøvetur

Hyundai i10

Book en prøvetur